Απελάθηκε ο Λίβυος πρέσβης – Διορία δύο ημερών να εγκαταλείψει την Ελλάδα

79
SHARES
239
VIEWS

Ανακοινώθηκε επίσημα η απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα. Στον πρέσβη είχε δοθεί προθεσμία έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης να παραδώσει τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα.

Ο Λίβυος πρέσβης προσήλθε στο υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της Παρασκευής και του γνωστοποιήθηκε ότι πλέον είναι persona non grata. Κατόπιν του δόθηκε προθεσμία δύο ημερών για να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Λίβυου πρέσβη. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας του εξέφρασε την ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις με πρωταγωνίστριες τη Λιβύη και την Τουρκία.

Ο Λίβυος πρέσβης πρόσκεινται στην κυβέρνηση η οποία είναι αναγνωρισμένη από τα δυτικά κράτη μετά την πτώση του Καντάφι. Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί «άνοιγμα» προς τη δεύτερη κυβέρνηση της Λιβύης του στρατηγού Χαφτάρ η οποία ελέγχει το κοινοβούλιο και δεν εγκρίνει τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα.

Την επόμενη Πέμπτη αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου η τουρκική Βουλή επικύρωσε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

I agree to the Terms & Conditions and Privacy Policy.

ADVERTISEMENT

Recent News

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT